HTML

EGY ÉV A KERTBEN

Kertünk van, szeretjük.

Utolsó kommentek

  • montimamadi: Okos dolgokról írtál, köszi. (2016.04.15. 16:40) Tavalyi jövevények
  • devillam: Kitűnő megfegfewjtés. Már gondolkozom a következő feladványon. Nehezebb lesz:) Talán nyereményt is... (2010.05.15. 11:33) találós kérdés
  • eskarcsi: Csak nem Allium Giganteum :) Mire nem jó az internet mi??? (2010.05.14. 13:46) találós kérdés
  • devillam: És a megfejtés? Egy virágnevet várok:) (2010.05.11. 08:02) találós kérdés
  • eskarcsi: ÁÁÁ, most már látom! :) olyanok így egymás után a fotók, mint egy képregény! :) (2010.05.10. 15:40) találós kérdés
  • Utolsó 20

2010.06.03. 10:19 devillam

Eső, csigák, tetvek

Címkék: cseresznye teknős kertlakók

Sajnos nagyon régen sikerült blogbejegyzést írnom. Az oka egyrészt a lustaság, de főleg a botrányos időjárás. Mikor múlt héten kisütött a nap, már gondoltam arra, hogy előkapom a fényképezőgépet, hogy megörökítsem az újabb virágokat, de aztán megint beborult, és azóta is esik. Remélem, a hétvégén végre eljön a nyár, és fotózhatok.

Az eső átka pedig a rengeteg csiga, gomba, tetű. Most már ott tartok, hogy percenként öt csigát találok a kertben, és akkor ott a dilemma, hogy mit kezdjek velük. Alapjában véve szerintem a csiga vicces állat, és egészen szerettem őket, amíg fel nem fedeztem, hogy megzabálják az egész kertemet. A krizantémoknak és a dáliáknak már annyi, de nekiestek az árnyliliomjaimnak is. Ez már vért kíván! Sajnos a legjobb csigapusztító egy süni lenne, de Cseresznye miatt a mi kertünkben süni nem lakhat, mert az egész éjszakás ugatást eredményezne. (Elég idegesítő is a süni motoszkálása a bokrok alatt, főleg ha éjjel érsz haza és úgy tűnik, hogy valaki ólálkodik a hátad mögött.) Süni hiányában a kerti tavunkban lakó teknős eszi a csigákat (teknősről, és kerti tóról még írok majd), ám elég kicsi a befogadóképessége. Marad a szomszédba átdobálás, micsoda szégyen!, illetve a zöldhulladékba elrejtés, amit hetente egyszer elvisznek a ház elől. Bulizzanak a csigák a komposztáló telepen.

A tetvek pedig ősellenségeim. Legjobb ellenszer ellenük a katica, de a katicák esőben nem repülnek. Ilyenkor marad a metszés és a tetűírtó permetezés. Egy sem nyújt tökéletes megoldást. A tetvek egyébkén csak speckó növényekre járnak rá, de azokra tömegestül, ilyen a gyöngyvessző, jezsámen, mályvacserje, rózsa. Néha elgondolkozom, hogy bármennyire is szépek ezek a bokrok, az állandó harc a tetvekkel megkeseríti tartásukat.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása